Niklas Axelsson

  

Voornaam:   Niklas
Achternaam:   Axelsson
Nationaliteit:  Zweden
Geslacht:  
Leeftijd:   51 jaar
Geboortedatum:   15-05-1972
Geboorteplaats:  Mora (Dalarnas Lan), Zweden

slider image slider image slider image

Voornaam:   Niklas
Achternaam:   Axelsson
Nationaliteit:  Zweden
Geslacht:  
Leeftijd:   51 jaar
Geboortedatum:   15-05-1972

 

 Bevoegdheden

Professional 1998-2001 + 2004-2009

Uitslagen

Alle wedstrijden
Toon:

Ploegen


de Wielersite ranking

Plaats: 871
Punten: 244.00

Eendagswedstrijden

41%
  Details:

Memo(s)

In september 1992 reed de 20-jarige amateur Niklas Axelsson uit Zweden enkele wedstrijden in België: zie maar zijn 9e plaats in Herzele (Sint-Antelinks), 8e in Brakel (Michelbeke) en 3e in Sint-Ulriks-Kapelle. Drie jaar later kwam Axelsson terug naar België, ter gelegenheid van de Ronde van Luik. Axelsson werd er bijna beste jongere. Het deelnemersveld bestond, naast Axelsson, uit onder andere Niko Eeckhout (ritwinnaar in Berloz), Michel Vanhaecke, Pascal Chanteur, Kurt Van de Wouwer, Michael Lafis, Geert Verheyen, Marc Janssens (ritwinnaar in Heusay) en Glenn Magnusson.

Oktober 2000: De Ronde van Lombardije, laatste wereldbekerkoers van het jaar. Het wordt tijd voor Axelsson om zijn jaar goed te maken. Na een heel sterke Giro in '99, hij reed die Giro overigens uit met een sleutelbeenbreuk, geeft hij in de Giro van Garzelli al na een week op. Nochtans was hij twee weken voor de Giro nog tweede geëindigd in de Ronde van Trentino.
Na een sterk Wereldkampioenschap in Plouay, start Axelsson als kopman van zijn ploeg, Panaria. Op dertig kilometer van de aankomst, op de voorlaatste beklimming wanneer de groten helemaal vooraan zitten na de beklimming van de Selvino, demarreert Niklas Axelsson. De Zweed hield heel knap stand tot in de straten van Bergamo, na de klim naar de Citadel. Op een kilometer van de aankomst is Axelsson er echter aan voor de moeite. Rumsas, de latere winnaar, en Francesco Casagrande, weer eens tweede, halen Axelsson in. Belli komt te laat, Axelsson wordt nog derde.

Daarmee versierde hij een contract bij het intussen aan het uit elkaar gevallen Mercury-Viatel, waar hij in dienst moest rijden van rondekopman Pavel Tonkov. Mercury kreeg echter geen wild-card.
Tom Vandenbussche
Vanaf 1984 reeds was Nicklas Axelsson als renner actief in Zweden waar de wielerclubs belangrijk zijn ondermeer door de vele tijdraces per ploeg die daar lopen.
Hij verdedigde de clubkleuren van CK Parr uit Mora, CK Falu uit Jonköping, Team Isostar CK, Team Wirsbo Vaasteras, en Fun Sport Velo CK Stockholm.
Deze boomlange (1m90) kerel geraakte in Italië verward in een onzuivere Epo-zaak.
Wilfried Journée

Fotoalbum Niklas Axelsson

1998

1999

2000

2004

2005

2006

2007


  Afbeelding toevoegen