Giuseppe Saronni

     

Voornaam:   Giuseppe
Achternaam:   Saronni
Nationaliteit:  Italië
Geslacht:  
Leeftijd:   66 jaar
Geboortedatum:   22-09-1957
Geboorteplaats:  Novara (Piemonte), Italië

slider image slider image slider image

Voornaam:   Giuseppe
Achternaam:   Saronni
Nationaliteit:  Italië
Geslacht:  
Leeftijd:   66 jaar
Geboortedatum:   22-09-1957
Geboorteplaats:  Novara (Piemonte), Italië

 

 Bevoegdheden

Professional 1977-1990

is een broer van Alberto Saronni
is een broer van Antonio Saronni
is de vader van Carlo Saronni
Uitslagen

Alle wedstrijden
Toon:

PloegenBerichten

(0)

Memo(s)

"De grootste uit drie familiegeneraties"

Giuseppe Saronni won in 1979 de Ronde van Italië toen hij pas éénentwintig jaar was. Het komt zelden voor dat een renner op die jeugdige leeftijd al een grote etappewedstrijd wint. Saronni was dan ook heel vroeg rijp. Hij debuteerde op negentienjarige leeftijd bij de profs. Hij stamt uit een echte wielerfamilie. Zijn vader Romano was wielrenner en zijn opa Tito Brambilla fietste ook bij de profs. Zijn oom Pierre Brambilla werd in 1947 derde in de Tour de France. De broers van Giuseppe Saronni, Alberto en Antonio, werden eveneens wielrenner. Maar “Beppe” was van de hele familie de talentrijkste.

Wereldkampioen in Goodwood. Twee keer winnaar van de Giro, waarin hij vier keer het puntenklassement won, in zesentwintig etappes zegevierde en negenendertig keer de roze trui droeg. Zijn succes behaalde hij vooral in de eerste helft van zijn loopbaan.

De Tour de France had niet zijn belangstelling. Sponsor Del Tongo was in die dagen ook vooral geïnteresseerd in successen in Italië. Hij kon goed klimmen en was snel in de sprint. Dat waren kwaliteiten die hem snel in de miljonairsstand verhieven. Ondanks dat hij in de Ronde van Italië hevige concurrentie ondervond van befaamde tijdgenoten als Francesco Moser en Bernard Hinault, bouwde hij aan een prachtig palmares. Na zijn loopbaan werd Giuseppe Saronni manager bij Mapei en Lampre. Hij was ook de man die Frank Vandenbroucke binnenhaalde bij Lampre Daikin. Jammer genoeg werd dit geen succes.
De Ganck Ivan
Giuseppe Saronni, ook wel "Beppe" genoemd, renner met een heel groot vermogen en wilskracht. Hij heeft de Giro d'Italia in 1980 en 1986 gedomineerd. Hij won heel wat klassiekers en twee maal de Giro d'Italia en ook het Wereldkampioenschap in Goodwood in 1982 en 1983. De sprint die hij reed in Goodwood wordt herinnerd als 'la fucilata di Goodwood' wat zoveel betekent als het 'geweerschot van Goodwood'
Hij was een grote rivaal van Francesco Moser, sterk in de sprint, reed vlot bergop en was uitstekend tegen de klok. Hij was een groot tacticus toen en ook nu nog als ploegleider.
Antonio Giancane

Fotoalbum Giuseppe Saronni

1977

1977

1978

1979

1980

1981

1982

1983

1984

1985

1987

1988

1989

1990


  Afbeelding toevoegen