Het staat nu vast: André Greipel rijdt volgend jaar voor Omega Pharma-Lotto. Dat schrijft de Duitser op zijn website. "Ik teken een van de dagen mijn contract", bevestigt hij.

"De laatste weken is er heel wat speculatie geweest over een eventuele overgang naar een ander team", schrijft Greipel. "Nu staat het vast: vanaf 1 januari 2011 staat er Omega Pharma-Lotto op mijn shirt."

"Sportief en financieel zijn we eruit en een van de dagen zal ik het contract ondertekenen. Ik kan me persoonlijk goed vinden in de toekomstvisie van de sponsor en het management en kijk er naar uit opnieuw met Sebastian Lang te rijden."

Greipel ontpopte zich vorig jaar met onder meer vier zeges in de Ronde van Spanje tot topsprinter. Maar bij Team Columbia had hij af te rekenen met de stevige concurrentie van Mark Cavendish, die zich eens liet ontvallen dat Greipel en hij nooit in dezelfde koers zouden rijden.

Omega Pharma-Lotto had sinds het vertrek van Robbie McEwen in 2008 geen echte spurter meer, ook al deed Jürgen Roelandts het heel goed in de laatste Tour de France. Maar die liet al weten geen probleem te hebben met een eventuele komst van Greipel.

sporza.beMisschien ook interessant: