Omega Pharma-Lotto bouwt volop aan zijn ploeg voor volgend jaar. Greg Van Avermaet, Leif Hoste en Michael Delage vertrekken wel, maar met sprinter André Greipel heeft het team wel een grote vis gevangen.

"Manager Geert Coeman en Marc Sergeant hebben lang met Greipel gesproken. Zij hebben hem de prioriteiten van dit team en de filosofie van onze sponsors uitgelegd. Hij is heel enthousiast om bij ons aan de slag te gaan", vertelt CEO Marc Coucke in De Morgen.

Marc Frédérix, directeur-marketing bij de Nationale Loterij, is ook in de wolken met Greipel. "We hebben de beste Belgische eendagsrenner met Gilbert, de beste Belgische ronderenner met Van den Broeck en nu ook een topper in de sprint."

Coucke denkt dat de drie best in één ploeg passen. "Zij kunnen elkaar sterker maken, daar geloof ik echt in. Jurgen Van den Broeck heeft er deugd van als de ploeg in de Tour ook andere accenten legt. Dat neemt de druk van hem weg", zegt de CEO.

André Greipel is wel een sprinter die houdt van een treintje en dus is Omega Pharma-Lotto nog op zoek naar versterking.

"We zoeken nog twee of drie extra renners. Liefst stevige jongens, die nuttig kunnen zijn in een trein, maar net zo goed in een ploegentijdrit of een rit met waaiervorming", zegt Marc Coucke.

Een van de renners die wellicht deel zullen uitmaken van Greipels trein, is Jürgen Roelandts. "Ik ben er vaak kort bij, maar Greipel is een man die goed is voor 20 zeges per seizoen. Hij is sowieso sneller dan ik. Ik kan zeker veel van hem leren", zegt Roelandts.

sporza.beMisschien ook interessant: