Greg Henderson (Sky) heeft de massaspurt in de vierde rit van de Benelux Tour gewonnen. De Nieuw-Zeelander was sneller dan Kenny van Hummel en zijn teamgenoot Edvald Boasson Hagen. Tony Martin blijft leider.

De renners reden terug van België naar Nederland en na heel wat andere ontsnappingspogingen bundelden vier renners hun krachten om samen deze reis te maken.

Marycs, Ignatjev, Malori en Roy kregen enkele minuten, maar het peloton had goed gerekend. Columbia, het team van leider Martin, kreeg onder meer hulp van Footon-Servetto en Liquigas.

Op vijf kilometer van de finish en met een voorsprong van 15 seconden probeerde Malori het nog even alleen, maar ook de Italiaan van Lampre werd gegrepen.

Sky zette een treintje op. Dat leek voor Boasson Hagen, maar hij bleek de laatste man voor Henderson te zijn. De Nieuw-Zeelander schoof nog net voorbij de Noor en Kenny van Hummel.

Winnaar Greg Henderson ging net voor de streep nog over zijn Sky-ploegmaat Edvald Boasson Hagen. "Was dat wel zo afgesproken?", wilde Sporza weten.

"Ja, ons plan bij de start was dat ik voor de zege zou spurten. Edvald wilde helpen omdat de rest van de ploeg hem al goed hielp deze week. Hij was mijn laatste man", zegt Henderson.

"Een extra onderdeel van ons plan was dat Edvald, als hij kon, zou doorsprinten om bonificaties op te rapen. Het is niet vaak dat een plan, dat je voor de start bedisselt, voor 100 procent uitkomt, maar hier lukte dat dus wel."

sporza.beMisschien ook interessant: