Sébastien Rosseler is vrijdag uit de Benelux Tour gestapt en misschien is het seizoen voor de renner van Team RadioShack afgelopen. "Het ziet er niet goed uit", zegt ploegleider Dirk Demol. "Het is een pechseizoen geworden voor Sébastien."

Sébastien Rosseler kneep vrijdag zijn remmen dicht in de rit met start en aankomst in Ronse. "Ik heb Sébastien verplicht om uit de Benelx Tour te stappen", zegt zijn ploegleider Dirk Demol in Het Nieuwsblad.

"Rosseler vertelde dat hij in zijn rechterhand enkel nog gevoel had in twee vingers. Al de rest sliep, ook zijn rechterarm. Het probleem komt van zijn schouder die hij blesseerde in juni."

"Hij werd toen aangereden op training door een auto. Het blijkt nu dat er toen een zenuw werd geraakt. Het probleem kwam naar boven na de intensieve training met zijn tijdritfiets voor het BK."

"Er zit nu niets anders op dan rust in te lassen", zegt de RadioShack-ploegleider. "Dit is zonde, het is een echt pechseizoen geworden voor Rosseler." Rosseler won wel de Brabantse Pijl (foto), maar moest de Tour schrappen na een polsblessure.

sporza.beMisschien ook interessant: