Björn Leukemans heeft de jubileumeditie van de Druivenkoers op zijn naam geschreven. De Vacansoleil-renner sprong in de slotkilometer weg uit een kopgroep van drie. Marco Marcato, ploegmaat van Leukemans, werd tweede, Preben Van Hecke werd derde.

Op zo'n 60 kilometer voor de streep gingen een tiental renners aan de haal. Het tempo lag erg hoog en bij de laatste doortocht in Overijse bleven ze nog met z'n drieën over. Preben Van Hecke zat gevangen tussen twee Vacansoleil-renners: Marco Marcato en Björn Leukemans.

Vacansoleil speelde het goed uit en de late versnelling van Leukemans bleek de goeie. Marcato werd tweede, voor Van Hecke. Hoogerland (ook Vacansoleil) werd vierde.

"Ik had met Marcato afgesproken dat, als het lukte, ik mocht winnen", vertelde Leukemans. "Ik had nog een wederdienst tegoed. Ik ga nog bijtrainen en fiets naar huis. Ik hoop op een selectie voor het WK."

Het was de eerste zege van het seizoen voor de 33-jarige Leukemans, die eind maart tweede werd in Dwars door Vlaanderen.

sporza.beMisschien ook interessant: