Zaterdag start de Ronde van Spanje met een nachtelijke ploegentijdrit. Sporza polste naar de verwachtingen bij Omega Pharma-Lotto-ploegleider Dirk De Wolf. "Philippe Gilbert wil een paar keer diep gaan en meestrijden voor een ritzege."

"Overdag is het hier gloeiend heet. Echt verschrikkelijk. Het is dus misschien niet zo slecht dat de ploegentijdrit pas om 22u start. Dan is het toch wat koeler", legt De Wolf uit.

"Wat de favorieten voor deze Vuelta betreft, is het koffiedik kijken. Denis Mensjov is al diep geweest in de Tour en het is nog maar de vraag hoe goed Fränk Schleck is na zijn val. Na één week zal er veel meer duidelijk worden. Het wordt in ieder geval interessant."

Omega Pharma-Lotto komt met een ploeg met bijna uitsluitend Belgen aan de start. "We mikken op een goed klassement met Peraud. De anderen moeten op een ritzege mikken."

"Het wordt een lastige Vuelta, zeker in de eerste week, en dat kan in ons voordeel spelen. Gilbert wil hier de laatste hand leggen aan zijn WK-voorbereiding en hij zal zich dus zeker een paar keer testen. Hij wil een paar keer diep gaan en meestrijden voor een ritzege."

"Bakelants wou voor een klassement gaan maar dat proberen we uit zijn hoofd te praten. Er zijn enkele ideale ritten voor hem. Daar moet hij voor gaan."

sporza.beMisschien ook interessant: