Vanavond gaat met een ploegentijdrit in Sevilla de Ronde van Spanje van start. Philippe Gilbert rijdt de hele Vuelta, met het oog op het WK. "Ik moet mijn niveau optillen", zegt de toprenner van Omega Pharma-Lotto. Na de Vuelta trekt Gilbert meteen naar Australië.

"Ik ga me niet inhouden", belooft Philippe Gilbert in de kranten. "Ik ga alles geven, meer dan ik in het verleden heb gedaan."

"Ik denk dat ik wat vaker in het rood zal gaan, maar ook niet elke dag natuurlijk. De eerste dagen gaan over een heuvelachtig parcours. Daar kan ik iets proberen. Ik rijd de Vuelta niet voor het klassement, wel voor een ritzege."

"Ik ga de Ronde van Spanje uitrijden. Dat heb ik nodig voor het WK in Australië. Ik voel dat ik mijn niveau moet optillen. Daarvoor is deze Vuelta ideaal. Ik moet elke dag beter te worden."

Gilbert koos ervoor om de Ronde van Frankrijk niet te rijden. "Ik geloof niet dat je een goede Tour kunt rijden en dan nog klaar zijn voor het WK. Of je moet Cancellara heten", zegt hij.

Maandag 20 september, de dag na de Vuelta, vliegt Philippe Gilbert meteen naar Australië, waar op 3 oktober het WK plaatsvindt.

"Als ik pas woensdag zou vertrekken, verlies ik twee dagen. Ik kan die tijd gebruiken om het tijdsverschil van negen uur te verwerken. En zes weken van huis zijn, lukt me wel", zegt Gilbert in Het Laatste Nieuws.

Na het WK mikt Gilbert opnieuw op de najaarsklassiekers. Hij zal wel af te rekenen krijgen met een jetlag. "En dan? Ze zeggen dat het onmogelijk is. Maar Parijs-Tours én de Ronde van Lombardije in hetzelfde jaar winnen, was ook onmogelijk. En dat is me toch gelukt."

sporza.beMisschien ook interessant: