Joaquin Rodriguez (Katjoesja) heeft in de Ronde van Spanje de 14e rit met aankomst bergop gewonnen. Leider Igor Anton verdween uit de koers na een val, Vincenzo Nibali leidt nu.

Voor de tweede dag op rij koos Niki Terpstra voor een lange aanval. Deze keer kreeg de Nederlander, volgend seizoen bij Quick-Step, het gezelschap van David Zabriskie en David Millar.

In het peloton hield het Euskaltel van leider Anton de boel onder controle. Bij de leiders moest Zabriskie in de finale afhaken.

In de aanloop naar de steile Peña Cabarga sloeg het noodlot toe voor Anton. Op ruim zes kilometer van de streep kwam hij zwaar ten val in het midden van de weg.

Anton krabbelde overeind en stapte nog wat rond, maar was niet meer in staat nog te fietsen. De Spanjaard legde er zich bij neer: hij stapte in de auto, stak de duim omhoog en zwaaide even naar de camera.

Voorin had Millar andere zorgen: hij moest Terpstra laten gaan. Terpstra redde het echter niet. Nibali reed hem bergop voorbij, maar Rodriguez won (foto). In de stand is de Italiaan van Liquigas leider, Rodriguez volgt op vier seconden.

sporza.beMisschien ook interessant: