Stijn Devolder doet niet mee aan het WK wielrennen. De Belgische kampioen vindt dat hij niet in vorm is. "Ik kan daar niets uitrichten", laat hij in Het Nieuwsblad optekenen. Devolder wordt in Australië vervangen door Leif Hoste, die wel enkel de wegrit zal rijden.

Zondagavond belde Stijn Devolder bondscoach Carlo Bomans zelf op. "Ik heb bewust tot na dit weekend afgewacht", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Parijs-Brussel en Fourmies leerden mij dat ik momenteel te vermoeid en niet in vorm ben."

"Ik was de afgelopen dagen wel wat grieperig, maar ik had gedacht dat ik met wat extra rust toch frisser zou zijn. Dat is niet het geval."

"In de huidige omstandigheden kan ik op het WK niets gaan uitrichten. Het is niet eerlijk tegenover Gilbert als ik zo ver zou reizen en hem dan niet kan helpen."

Devolder is aan zijn laatste weken bezig voor Quick-Step, maar zelf verwacht hij er niet veel meer van. "Ik vind het zonde, maar ik betaal duidelijk de tol voor een jaar waarin ik sinds februari nooit echt gerust heb."

"Mijn tijdrit in de Eneco Tour was al een teken aan de wand. Ik werk het seizoen nog af, maar een conditiepiek zit er niet meer in."

Leif Hoste werd zondagavond al op de hoogte gebracht door de bondscoach. "Ik heb ja gezegd", zegt de ploegmaat van Philippe Gilbert. "Ik voel me in mijn sas en ben bereid voor Gilbert tot op de bodem te te gaan", zegt Hoste vanuit de Vuelta.

Waarom hij enkel de wegrit rijdt, weet Hoste niet. "Over de tijdrit heeft de bondscoach het met mij niet gehad." Wellicht zal dus enkel Dominique Cornu de tijdrit voor België rijden.

sporza.beMisschien ook interessant: