Sporza vroeg aan ex-bondscoach José De Cauwer om vooruit te blikken naar het WK in Australië. "Andere landen zullen gebruik maken van de favorietenrol van Gilbert", denkt De Cauwer. "Maar de ploeg die er nu staat, is eigenlijk wel een goeie ploeg."

"Met zijn ritzege in de Vuelta heeft hij zich tot favoriet gebombardeerd. Andere landen zullen daar gretig gebruik van maken. De Belgen zullen de koers moeten dragen en dat zal niet makkelijk zijn."

"Over de ploeg kun je discussiëren. Zo is Monfort heel goed bezig, maar Nuyens heeft te weinig laten zien", vindt De Cauwer. "De ploeg die er nu staat, is eigenlijk wel een goeie ploeg."

Zes Belgen bereidden het WK voor in de Ronde van Spanje. Loopt de ideale voorbereiding via de Vuelta? "Je moet dan wel jezelf sparen en fris uit de Vuelta komen", zegt José De Cauwer aan Sporza.

"Gilbert is er in de eerste week enorm ingevlogen, maar is dan op reserve gaan rijden. Ook Van Avermaet neemt al eens sneller de bus. Op deze manier pakken ze het verstandig en goed aan."

En wat vindt De Cauwer over Stijn Devolder? "Het is een vreemd verhaal en dat kun je maar met één renner tegenkomen. Het is typisch Stijn", zegt De Cauwer. "Het kan vriezen en dooien met Stijn. Hij kan erg goed zijn maar ook veel minder."

sporza.beMisschien ook interessant: