Paolo Bettini heeft de negen Italianen bekendgemaakt die op 3 oktober zullen starten in de wegrit op het WK in Australië. Filippo Pozzato is de kopman. Bettini, die enkele maanden geleden de verongelukte Ballerini opvolgde, liet Ballan en Cunego thuis.

De Italiaanse bondscoach Paolo Bettini heeft zijn eerste WK-selectie bekendgemaakt. Bettini is de opvolger van de verongelukte Franco Ballerini. "Franco is nog altijd een van ons", zei Bettini op de persconferentie.

Filippo Pozzato van Katjoesja is de kopman bij de Italianen. In de Italiaanse selectie is er geen plaats is voor Alessandro Ballan en Damiano Cunego, de wereldkampioen en vice-wereldkampioen van 2008 (foto).

Vincenzo Nibali, op dit moment tweede in de Vuelta, is de wisselkopman. Opvallend is ook de aanwezigheid van Marzio Bruseghin. Die moest onlangs nog opgeven in de Vuelta na een valpartij. Marco Pinotti combineert de wegrit en de tijdrit in Australië.

"We vertrekken naar Australië met als enige doel: de regenboogtrui", zegt de Italiaanse bondscoach Paolo Bettini. "Dat is altijd zo voor Italië."

"Het parcours in Australië lijkt een beetje op een voorjaarsklassieker. Het zal een constante strijd zijn, zonder mogelijkheden om te herstellen. Maar deze ploeg is klaar voor alles", denkt Bettini.


De Italiaanse selectie:

1. Marzio Bruseghin
2. Francesco Gavazzi
3. Vincenzo Nibali
4. Luca Paolini
5. Marco Pinotti
6. Filippo Pozzato
7. Daniel Oss
8. Matteo Tosatto
9. Giovanni Visconti

sporza.beMisschien ook interessant: