De Australiër Cadel Evans verdedigt over iets minder dan drie weken in eigen land zijn wereldtitel. Zelf zag Evans zijn voorbereiding grondig verstoord, maar hij is wel gemotiveerd. Daarnaast schuift ook Evans Philippe Gilbert vooruit als de te kloppen man.

Evans liep in de Tour een breuk op in zijn arm, maar reed de Tour wel uit. Daarna verbrodde die blessure zijn voorbereiding toch.

"Door mijn gebroken arm ben ik na de Tour een tijdje out geweest. Als je geblesseerd bent, groeit je motivatie. Als je daarna opnieuw mag fietsen, dan ben je extra gretig", vertelt Evans.

"Uiteraard zou ik graag zelf mijn prestatie van vorig jaar herhalen", zegt Evans op Lotto Cycling tv. "Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb nog een paar weken tot dan, maar ik ben tevreden met mijn huidige conditie."

De aanloop naar het WK is voor Evans wel wat anders dan de voorbije jaren. "Ik ben gewoon om de Vuelta te rijden of een Italiaans programma, nu rijd ik eendagskoersen in België en Frankrijk."

"Het bevalt me wel, want deze races sluiten beter aan bij het parcours van Geelong. Het zijn ook harde koersen, die had ik nodig", zegt Evans, die ook nog zegt geen massasprint te verwachten in Geelong. "Er zal maximaal met een klein groepje naar de streep gereden worden. Gilbert is de te kloppen man."

sporza.beMisschien ook interessant: