Vandaag heeft Sven Nys een woordje uitleg gegeven over het nieuwe seizoen. De Belgische kampioen rijdt 42 wedstrijden. "Ik wil opnieuw meedingen naar overwinningen en eindzeges in klassementen", zegt de Belgische kampioen.

"42 koersen, dat zijn er geen drie of vier meer of minder dan mijn concurrenten, maar het is echt wel het maximum", zegt de 34-jarige Nys.

"Als ik op mijn best ben, zullen de anderen het moeilijk hebben met mij. Ik kijk er al naar uit. Ik voel helemaal niet dat ik een dagje ouder word. Het enige wat misschien een klein beetje afbot zijn mijn start en topsnelheid. Maar dat heeft ook met mijn programma op de mountainbike te maken. Voor de rest recupereer ik nog goed van alles."

Ziet Nys trouwens nog andere concurrenten dan Albert en Stybar? "Tom Meeusen zal dichter bij de top schuiven en ook Pauwels, Vantornout, Vanthourenhout en Wellens zullen af en toe winnen. Maar voor de klassementen zal het weer tussen Albert, Stybar en mij gaan."

Nys kwam tijdens de bespreking van zijn seizoen ook nog even terug op zijn mislukte WK mountainbike, twee weken geleden, toen hij uit de wedstrijd werd genomen.

"Ik was licht vermoeid naar Canada vertrokken en had last van een jetlag, waardoor ik me zwak voelde. Het had dus niets met mijn conditie te maken. Ik voel me nu weer goed, al ben ik nog niet top om nu al mee te doen voor de overwinning. In oktober wil ik er helemaal staan. De wedstrijden van de komende weken worden mijn zwaarste trainingen."

sporza.beMisschien ook interessant: