Björn Leukemans ziet het licht aan het einde van de tunnel. De renner mag na een maandenlange procedureslag gewoon weer koersen van de Vlaamse Gemeenschap. Na een lange juridische strijd weet Björn Leukemans waar hij aan toe is.

De disciplinaire raad van de Vlaamse gemeenschap heeft Leukemans een schorsing van zes maanden opgelegd. Maar daarvan zijn er drie maanden met uitstel. De straf gaat in met terugwerkende kracht, zodat Leukemans nu weer mag koersen.

Leukemans testte in september 2007 positief op het gebruik van lichaamsvreemd testosteron. De renner hield vol dat het middel werd voorgeschreven door zijn toenmalige ploegdokter bij Predictor-Lotto (nu Silence-Lotto).

Johnny Maeschalck, advocaat van Leukemans, reageert opgelucht bij Sporza: "Ik heb nog niet de tijd gehad om het volledige vonnis te lezen. Maar ik kan wel zeggen dat in de gegeven omstandigheden dit een goede uitspraak is voor Leukemans. Dus ik ben vrij tevreden. Een paar maanden geleden was hij geen renner meer, dit is beter dan een schorsing van twee seizoenen."

Sporza.beMisschien ook interessant: