Fabian Cancellara heeft de WK-knoop eindelijk doorgehakt. De Zwitser zal op het WK in Australië zijn titel in het tijdrijden verdedigen en start ook in de wegrit. "Ik ben op de goeie weg", zegt Cancellara. Na het WK beslist hij over zijn toekomstige ploeg.

Cancellara gaf in de laatste week van de Vuelta op en begon te twijfelen aan zijn deelname op het WK in Australië. De Zwitser maakte gisteren een lange training en besliste daarna om af te reizen naar Melbourne.

Cancellara won vorig jaar in eigen land de WK-tijdrit en werd ook vijfde in de wegrit. Dit jaar ziet hij zichzelf niet als favoriet voor de wegrit.

"Als ik mijn conditie vergelijk met vorig jaar voor het WK in Mendrisio, dan ben ik wel optimistisch. Ik ben op de goeie weg en de benen voelen goed, ik moet nu enkel nog een klik maken in mijn hoofd", zegt hij. "Maar ik ben een outsider."

"Het WK was echt een twijfelgeval", zegt Cancellara. "Maar ik vind dat ik een mooi einde moet breien aan een mooi jaar. Ik ben een profrenner en ik ga nu alles geven op het WK."

Fabian Cancellara (29) moet ook nog een beslissing nemen over zijn toekomst. De Zwitser verlaat op het einde van het jaar Saxo Bank en manager Bjarne Riis, maar heeft nog geen keuze gemaakt over zijn team voor 2011.

"Er zijn meerdere teams die mij een aanbod hebben gedaan. Ik zal wachten tot ik terug ben van het WK en dan zal ik de knoop doorhakken", zegt Cancellara. Hij wordt gelinkt aan het nieuwe Luxemburgse team van de broers Schlecks, BMC en het Australische team Pegasus.Misschien ook interessant: