BMC heeft een van de grootste talenten in het peloton aan de haak geslagen. De Amerikaan Taylor Phinney wordt volgend jaar een ploegmaat van Cadel Evans en co. De 20-jarige Phinney, die "de nieuwe Armstrong" wordt genoemd, kijkt ernaar uit om zich te kunnen bewijzen.

Taylor Phinney, amper 20, was grof wild op de transfermarkt. Hij heeft dan ook op jonge leeftijd al een aardig palmares bij elkaar gefietst.

In 2007 werd hij wereldkampioen op de weg bij de juniores en in 2008 was hij als eerste Amerikaan de beste in Parijs-Roubaix voor beloften. Ook op de piste gooit Phinney hoge ogen. In 2009 en 2010 won hij het WK individuele achtervolging.

De Amerikaan rijdt nu als stagiair voor RadioShack. Dat plukte hem in augustus weg bij het jongerenteam van Lance Armstrong. Phinney leek dus voorbestemd om bij RadioShack te belanden, maar BMC is de kaper op de kust.

Taylor Phinney is in zijn nopjes met de overstap naar BMC. "Het team mixt jeugd met ervaring. Dit is de juiste keuze."

"Ik kijk ernaar uit om me te tonen tussen de profs. Ik ben al benieuwd of ik enkele koersen zal kunnen winnen. Als ik een goede basis kan leggen en veel kan koersen, zullen de overwinningen vanzelf komen", vertelt de Amerikaan.

BMC-manager Jim Ochowicz is trots dat hij Phinney wist te strikken en zijn talent bij BMC kan laten ontplooien: "Het is geweldig dat we met een van de grootste talenten kunnen samenwerken. Hij krijgt
hier de kans om zich zowel op de piste als op de weg verder te ontwikkelen. Hij kan hier veel ervaring opdoen."

sporza.beMisschien ook interessant: