Woensdag is Björn Leukemans samen met de rest van de Belgische delegatie afgereisd naar Australië voor het WK wielrennen in Geelong. De renner van Vacansoleil wil een rol spelen op het WK. "Gilbert is onze kopman. Maar als het nodig is, dan ga ik mijn kans."

"Ik voel me goed, maar ik hoop wel om nog enkele procentjes beter te worden. Dat kan me toelaten om in de finale het verschil te maken. Ik zal er alvast alles aandoen om top te zijn", zegt hij in La Dernière Heure.

Leukemans heeft vertrouwen in de ploeg van België. "Onze ploeg is sterk genoeg om het gewicht van de koers te dragen als het nodig is", denkt Leukemans.

"Ik denk dat het sowieso noodzakelijk is dat we aanvallend koersen. We zullen zeker niet aansturen op een sprint, maar dan zullen we de koers vroeg genoeg hard moeten maken. We hebben de renners ervoor."

Leukemans moet de bliksemafleider zijn voor Philippe Gilbert. "Ik ben bereid om me op te offeren voor Gilbert. Maar als de koers het toelaat, dan kan ik ook mijn eigen kans gaan", zegt hij.

"Gilbert is onze absolute kopman", zegt Leukemans. "Hij heeft in de Vuelta zijn uitstekende vorm getoond en bovendien heeft hij met de Ronde van Lombardije en de Gold Race al klassiekers gewonnen. Ik niet. Het is dus logisch dat hij kopman is."

sporza.beMisschien ook interessant: