Woensdag zijn weer zeven Belgen naar Geelong afgereisd voor het WK wielrennen. Het Nieuwsblad zat mee op het vliegtuig en zag een gelukkige Kevin De Weert in economy class en een geïrriteerde Greg Van Avermaet in de (veel duurdere) business class.

Drie Belgen (De Weert, Willems en Bakelants) zijn in economy class naar Australië gevlogen. De vier anderen (Hoste, Van Avermaet, Roelandts en Leukemans) telden 2.700 euro extra neer om in de comfortabelere business class plaats te mogen nemen.

"Ik heb dat er niet voor over", zegt De Weert. "Ik verdien de kost met de koers en dus wil ik met die centen doen wat ik wil. Met het geld dat ik uitspaar kan ik met mijn vrouw eens goed op reis gaan."

Maar De Weert heeft geluk, want hij heeft een zitje gekregen aan de middendeur en heeft dus net als in business class veel beenruimte. "We zijn hier geld aan het winnen, Fred", grapt hij tegen collega Frederik Willems.

In de luxueuzere business class botste Het Nieuwsblad op Greg Van Avermaet. Die zit nog altijd wat in zijn maag met het extra geld dat hij moest opleggen.

"Eigenlijk is het zoveel geld niet waard. Ik heb er alles aan gedaan om die extra som te vragen aan de wielerbond, maar die wou er niet van weten. Triestig, vind ik", zegt Van Avermaet. "Want ook voor ons is dit een smak geld, hoor. Wij zijn geen voetballers."

Van Avermaet heeft wel een plan om zijn geld te recupereren. "In de terugreis heb ik een missie: zoveel mogelijk eten en champagne drinken. Die 2.700 euro móet ik eruit halen!"Misschien ook interessant: