Mario Cipollini schat de kansen van de Italiaanse ploeg op het WK in Geelong laag in. Hij vergelijkt het team van Paolo Bettini met dat van Marcello Lippi. "Mijn geld staat op Oscar Freire of Philippe Gilbert", zegt de wereldkampioen van Zolder.

Elk jaar wordt van de Italiaanse ploeg verwacht dat zij op het WK het gewicht van de wedstrijd draagt. Maar deze keer heeft ex-wereldkampioen Mario Cipollini er geen goed oog op. "Ik ben lang niet zeker dat we een goeie kans maken."

"Bondscoach Paolo Bettini heeft voor de gemakkelijke oplossing gekozen. Hij heeft allemaal renners geselecteerd die hij kent in plaats van renners die in vorm zijn en bij het parcours passen."

"De ploeg doet me wat denken aan onze voetbalploeg voor het WK", zegt Cipollini aan Cyclingnews. "Ook daar kozen ze voor de oudjes en ons WK was zwak."

De drie favorieten van Mario Cipollini voor het WK in Geelong komen dan ook alledrie niet uit Italië. "Ik denk dat Mark Cavendish een kans maakt. Daarom hadden wij ook een sprinter moeten meenemen, zoals Bennati."

"Ik hoop dat Pozzato, Visconti of Nibali er zullen staan, maar ik zet mijn geld toch eerder op Oscar Freire en Philippe Gilbert", zegt Cipollini. "Freire stak zich weg in de Vuelta en net dan is hij op zijn gevaarlijkst."

"Gilbert maakt een goeie indruk en hij heeft bewezen dat hij grote koersen kan winnen, als aanvaller of in een spurt."

Foto courtesy Guy DedieuMisschien ook interessant: