Arthur Vanoverberghe en Guillaume Van Keirsbulck vertegenwoordigen België in de WK-tijdrit bij de beloften. Beiden starten onbevangen en mikken op de top twintig.

De 19-jarige Guillaume Van Keirsbulck komt op het WK enkel in actie tijdens de tijdrit. "Ik vind het toch jammer dat ik de wegrit niet mag rijden", zegt Van Keirsbulck.

"Op het BK tijdrijden heb ik het goed gedaan op een zwaar parcours en hier is het ook zwaar", zegt Van Keirsbulck. "Ik moet me niet ongerust maken, want ik heb niets te verliezen op het WK. Ik zou graag in de top 20 eindigen."

Van Keirsbulck wordt volgend jaar prof bij Quick-Step. "Dit is dus mijn eerste WK als belofte en meteen ook mijn laatste. Dat maakt het wel speciaal. Mijn doel? Ik kan er geen plaats opplakken."

Arthur Vanoverberghe werd in 2008 Belgisch kampioen tijdrijden bij de junioren. "Maar bij de beloften is het de eerste keer dat ik op dit niveau een tijdrit zal rijden", zegt hij aan Sporza.

"Ik heb niet echt verwachtingen", zegt Vanoverberghe, die ook de wegrit rijdt. "Ik heb het parcours verkend en het is lastig. Iedereen praat over de bergjes, maar de wind maakte het nog zwaarder."

"De conditie is niet slecht en ik hoop dat ik niet zal stilvallen. Ik doe mijn best en ik zie wel waar ik uitkom. Als de coach tevreden is, zal ik ook tevreden zijn. Ik mik op de top twintig."

sporza.beMisschien ook interessant: