Een trainingstocht is niet goed afgelopen voor Björn Leukemans, de tweede man in de rangorde van de Belgen, achter Philippe Gilbert. Na een val is Leukemans gehavend aan zijn elleboog en zijn heup. "Na een nacht rust zullen we zien hoe erg het is", luidt het vanuit Australië.

Björn Leukemans (Vacansoleil) had al heel wat last om de jetlag te verteren en vanochtend (Australische tijd) viel hij tijdens een trainingsrit met de Belgen.

Bij een rotonde haakte Leukemans ongelukkig in de fiets van Jan Bakelants. Die laatste bleef overeind, maar Leukemans smakte tegen de grond.

"Mijn rechterelleboog en mijn heup zijn geraakt", zei Leukemans, met een gezicht op onweer, aan Sporza. "Ik vrees vooral voor mijn heup. Het is een vrij diepe wonde. Maar voorlopig is het nog te vroeg om iets te zeggen. Ik moet wachten tot woensdag."

Leukemans keerde na zijn val meteen terug naar het hotel. Daar reed hij voort op de rollen om "niet te stijf te zijn". Hij liet zich ook uitvoerig verzorgen aan zijn (geschaafde) elleboog en zijn heup. Woensdag is er een lange training gepland op het WK-parcours. "Dan zullen we direct weten of het goed zit of niet goed", besluit Leukemans.

Bondscoach Carlo Bomans was er niet bij toen Leukemans, samen met twee ploegmaats, een rustige training afwerkte. "Ik weet niet precies wat er gebeurd is, maar blijkbaar is het niet zo erg."

Maar een valpartij van Leukemans blijft hoe dan ook vervelend voor de Belgische ploeg. De renner van Vacansoleil is de wisselkopman én bliksemafleider voor de absolute nummer 1, Philippe Gilbert.

"Niemand valt graag", bleef Bomans opvallend rustig bij Sporza. "Maar volgens mij komt het in orde." Over de sfeer is hij heel tevreden: "Het is rustig en fijn bij ons", zegt Bomans. "Alles verloopt volgens plan."

sporza.beMisschien ook interessant: