Zondag wordt er zoals vroeger gekoerst, zonder hulpmiddelen. Mario Aerts wordt de gids van de Belgen, die het "fantastisch" hebben. En kopman Philippe Gilbert kreeg intussen geruststellend nieuws van het thuisfront.

Mario Aerts is in zijn nopjes. In de herfst van zijn carrière vervult hij zondag een belangrjke rol als wegkapitein. "In een WK zonder oortjes is die rol cruciaal", luidt het in verschillende kranten.

"Ik ben de enige die ooit zonder oortjes heeft gereden", zegt Aerts. "De bedoeling is dat ik mijn kennis, tactische bagage en ervaring uitspeel. Ik moet Philippe Gilbert zo lang mogelijk helpen."

"Zonder die oortjes zal er anders gekoerst worden. Philippe zal constant omringd moeten worden. Maar hij zal zelf zijn ogen moeten openhouden wanneer de finale losbarst."

Bondscoach Carlo Bomans had het al over de goeie sfeer in het Belgische kamp en ook Aerts bevestigt: "De sfeer is echt fantastisch. Zes renners van dezelfde ploeg (Omega Pharma-Lotto, red), dat smeedt gewoon makkelijker."

Ook Gilbert is in zijn nopjes, zo vertelt hij in zijn dagboek in Het Laatste Nieuws: "Dit is een hele goeie groep. Het valt op dat we 's morgens, na het ontbijt, nog lang samen aan tafel blijven zitten."

De vriendin van Gilbert is hoogzwanger, maar ook daar is alles oké. "Thuis verloopt alles op wieltjes", laat Gilbert weten. "Dat betekent dat ik mij 100 procent op mijn job kan toeleggen."

sporza.beMisschien ook interessant: