Greg Van Avermaet wil zich zondag helemaal wegcijferen voor kopman Philippe Gilbert. Beide renners van Omega Pharma-Lotto hadden eerder dit seizoen een aanvaring, maar dat is niet meer van belang. "We hebben elkaar leren respecteren", zegt Van Avermaet.

"Ik ben tevreden over mijn conditie", zegt Van Avermaet in Gazet van Antwerpen. "Maar ik heb zelf weinig of geen ambities. Met de Gilbert van de Vuelta lijkt het me duidelijk dat hij de topfavoriet is."

"Met Gilbert hebben we iemand die het kan afmaken. In de Vuelta heb ik twee keer voor hem gewerkt en twee keer won hij ook", zegt Van Avermaet. "Dat is plezant. Voor mezelf rijden en dan achtste worden, daar koop ik ook niets mee."

De verstandhouding tussen Van Avermaet en Gilbert lijkt verbeterd. "Ik heb de klik gemaakt. Gilbert kan gewoon wedstrijden winnen die ik niet kan winnen."

"We zijn vermoedelijk niet de beste vrienden, maar Philippe heeft ook al gezien dat ik serieus met de fiets kan rijden. We hebben elkaar leren respecteren", zegt Van Avermaet.

sporza.beMisschien ook interessant: