Cadel Evans moest zondag zijn regenboogtrui doorgeven aan Thor Hushovd. De Australiër reed erg aanvallend voor eigen volk, maar zijn prestatie van vorig jaar herhalen zat er niet in. Hij finishte in het groepje met de favorieten, maar sprintte niet mee.

"In eigen land opnieuw wereldkampioen worden zou een droom geweest zijn", zegt Evans. "Maar het parcours van vorig jaar in Mendrisio lag me veel beter dan dat van Geelong", zegt Evans.

"Toch was het een lastige koers, ook al omdat het nooit meer stilviel door die lange vlucht. In het WK wordt het peloton via de achterpoort uitgedund. Elke ronde wordt er sneller gereden en stijgt de druk", zegt Evans. "Op het einde voelde ik dat mijn tank een beetje leeg was."

Evans was een van de meest aanvallende renners tijdens het WK. "Ik had 1 kans op 180 of zo. Ik wist dat ik veel geluk moest hebben, maar je moet het wel altijd proberen", zegt de Australiër.

"In de laatste drie ronden waren er enkele momenten dat ik wat ruimte kreeg", zegt Evans. "Het verbaasde me een beetje dat ze me als titelverdediger lieten rijden. In de slotronde dacht ik even dat het zou lukken, maar helaas."

Evans zat in de slotronde in de achtervolging op Gilbert even op medaillekoers, maar de Australiër kwam zijn ex-ploegmaat wel vaker tegen in de koers. "Die samenwerking liep dan goed. Zijn baas (Marc Coucke, red) is niet mijn beste vriend, maar ik zou het niet erg gevonden hebben om tweede te worden na Philippe."

sporza.beMisschien ook interessant: