Dreigt er een leegloop bij het Telenet-Fidea-team? Wereldkampioen Zdenek Stybar heeft de ploegen voor het uitkiezen. Kevin Pauwels is rond met Sunweb-Revor. En nu denkt ook Bart Wellens aan een vertrek. Het KDL Team van Jan Verstraeten trekt aan zijn mouw.

Bart Wellens staat niet afkerig tegenover een transfer. "Ik ben 32. In het verleden hechtte ik meer belang aan de omkadering en het sportieve dan aan mijn loonbriefje. Nu spelen ook centen een rol", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Waarom verhuist Kevin Pauwels, denk je? Als ik een voorstel krijg waar ik financieel beter van word, dan zal ik dat overwegen. Telenet-Fidea ziet het momenteel misschien wat te groot. 13 renners (profs en beloften, red) in een team is echt wel heel veel."

Wellens rijdt al sinds 2000 voor het team van manager Hans van Kasteren. "Hij heeft veel voor mij gedaan", weet Wellens. "Voor mij deed hij zelfs net dat tikje meer. Anderzijds profiteerde hij ook mee van mijn populariteit. Enerzijds is Hans mijn manager, anderzijds is hij ook teammanager van Telenet-Fidea. Die taken moet hij gescheiden houden. Dat lijkt ingewikkeld, maar moeilijk gaat ook. Ik wil snel beslissen, dan kan ik zonder stress rijden."

"Volgende week praten we", zegt Van Kasteren. "Wellens is belangrijk voor mij, maar ik ga geen zotte dingen doen. Hij heeft een grote publicitaire waarde, maar als je over de lange termijn praat, moet je toch opletten. Niet vergeten dat het veldrijden nu op zijn hoogtepunt zit."

Het KDL Trans Team is de ploeg van Jan Verstraeten, die zelf nog bij de elite rijdt in het veld.

"Bart Wellens komt na dit seizoen vrij. Mijn contact met hem is vrij goed en we praatten al over de toekomst, maar de komst van Wellens is nog niet rond", zegt Verstraeten in Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws.

"Er zijn maar twee renners die publicitair interessanter zijn dan Wellens. Dat zijn Sven Nys en Niels Albert. Zelfs wereldkampioen Zdenek Stybar heeft voor Belgische sponsors nog niet die commerciële waarde. Daarom richten we onze pijlen op Wellens."Misschien ook interessant: