Bart Wellens vliegt vanavond naar Spanje voor een ploegstage. Zijn pols zit in een brace en zijn nek is ingetapet na zijn zware tuimeling in Gieten. "Het zit me niet mee", zegt Wellens, die met Telenet-Fidea de andere teams ontloopt op stage in Spanje.

Bart Wellens ging zondag onderuit op het harde parcours van de Superprestige-wedstrijd in Gieten. Hij viel op zijn hoofd in een gracht en gaf een halve ronde later op.

"Vandaag heb ik alvast niet getraind", zegt Wellens. "Er zit vocht in mijn nek en pols en dat verdwijnt alleen als ik veel rust. Fietsen had ik sowieso niet gekund, alles doet pijn en is dik. Mijn lijf is stram, ik slik pijnstillers."

"Ik heb absoluut geen fijn gevoel, op dit moment kan ik mijn hoofd geen centimeter naar links of rechts bewegen. Jammer dat dit gebeurd is, want conditioneel was ik aan het pieken. Het zit te veel tegen. Geluk dwing je af, zeggen ze wel eens. Ik moet nu constateren dat ik daar niet goed in ben."

De val spookt nog steeds door het hoofd van Wellens. "Op het moment dat het gebeurde, fietste ik ongeveer tegen topsnelheid. Ik ben echt de lucht in gekatapulteerd en zo op mijn hoofd terecht gekomen."

Telenet-Fidea heeft het Zuid-Spaanse stadje Mojacar gekozen als stageoord voor de volgende dagen. Normaal trainde het team in Benicassim.

"Omdat de selectie van de Belgische wielerbond en de renners van BKCP (de ploeg van Niels Albert, red) daar ook logeren, kozen we nu eens iets anders. Zo zijn we alleen en worden we niet geconfronteerd met die andere renners", zegt ploegleider Danny De Bie.

"We zien elkaar al vaak genoeg, het is leuk om eens alleen met onze ploeg te zijn."

"In Mojacar zal het hopelijk mooi weer zijn, zodat fietsen een andere dimensie krijgt. Onze renners zullen het als erg waardevol ervaren dat ze niets anders moeten doen dan trainen, eten en slapen."Misschien ook interessant: