Lars Boom (Rabobank) heeft zijn eerste en enige wereldbekerwedstrijd van het seizoen gewonnen. De Nederlander vocht in Zolder een vermakelijk duel uit met Niels Albert, die leider blijft in de wereldbekerstand. Bart Wellens werd derde.

Kevin Pauwels, de winnaar van vorig jaar in Zolder, was als snelste weg in de sneeuw. Lars Boom liet niet lang op zich wachten en sloot meteen aan. Op de lastige stroken reed hij weg.

Pauwels viel voorin weg en Niels Albert, die met Tsjechische tubes van start ging, verving hem als belager van een sterke Boom.

Enkel kettingproblemen konden Boom even van de wijs brengen. Albert schoof naar de kop, maar na een tussentijdrit van Boom op het voormalige F1-circuit moest hij buigen.

Boom, een Nederlander die niet kan schaatsen, kon aan zijn ererondjes beginnen. De laatste ronde werd nog spannend, maar Boom hield stand. "Hij was superieur", gaf ook Christophe Roodhooft, de manager van Albert, toe. Woensdag rijdt Boom met de Azencross in Loenhout zijn volgende veldrit.

In de achtergrond won Bart Wellens de strijd om de derde plaats, zijn beste resultaat van het seizoen.

Radomir Simunek was de pechvogel van de dag. De Tsjech viel tegen een hek en brak zijn sleutelbeen.

sporza.beMisschien ook interessant: