De schade na zijn val valt mee bij Lars Boom, hij heeft geen breuken opgelopen. In het ziekenhuis werd wel een bloeduitstorting in zijn onderrug vastgesteld. Boom moet enkele dagen rusten en weet nog niet of hij zijn Nederlandse titel kan verdedigen.

Lars Boom reed in Baal zijn laatste internationale veldrit van het seizoen. De Nederlander was wel van plan om volgende week zijn Nederlandse titel te verdedigen, maar misschien moet hij dat laten varen.

Boom moest in Baal al snel de camper weer opzoeken. De Nederlander botste, toen hij op kop reed, tegen de dranghekken, tastte naar zijn rug en bil en hield het snel voor bekeken.

"Ik ken mijn lichaam goed genoeg om te weten dat het niet goed was. Ik hoop niet dat mijn wegseizoen in gevaar komt, maar ik denk het niet", zei Boom aan Sporza.

Boom liet in Amersfoort nog enkele onderzoeken uitvoeren en daaruit bleek dat de renner van Rabobank geen breuken heeft opgelopen. Hij heeft wel een bloeduitstorting in zijn onderrug en moet enkele dagen rusten.

sporza.beMisschien ook interessant: