UCI-voorzitter Pat McQuaid houdt het been stijf in de zaak-Iljo Keisse. Dat zei de Ier aan de pers in Antwerpen, waar hij het BK veldrijden bijwoont. "Tot de definitieve uitspraak in zijn dopingzaak valt, willen we hem laten schrappen", luidt het.

Het getouwtrek tussen de UCI en het kamp-Iljo Keisse blijft voortduren. En de internationale wielerbond is niet van plan om zijn houding te versoepelen. Integendeel.

Keisse rijdt op dit moment in de Zesdaagse van Rotterdam. Na een procedure in Nederland dwongen zijn advocaten er op het nippertje startrecht af. De UCI wil Keisse echter niet in actie zien tot een definitieve uitspraak, begin april.

McQuaid herhaalde dat in Antwerpen, waar hij is voor het BK veldrijden: "Ik kan Keisse niet fysiek uit de wedstrijd halen in Rotterdam, maar we zullen er alles aan doen om hem uit de uitslag te schrappen."

Volgens de Belgische wielerbond is de kans groot dat Keisse alleen nog maar in België zal mogen koersen tot de definitieve uitspraak. Als Keisse nog in het buitenland in actie wil komen, zal hij telkens naar een plaatselijke rechter moeten gaan, zoals in Rotterdam.

sporza.beMisschien ook interessant: