Niels Albert (24) heeft voor het eerst in zijn carrière het Belgisch kampioenschap bij de profs gewonnen. In Antwerpen degradeerde hij zijn tegenstanders tot figuranten. Bart Wellens werd tweede, Kevin Pauwels derde. Sven Nys had een offday en gaf zelfs op.

Niels Albert voerde op Linkeroever een onemanshow op, al was zijn start - naar goede gewoonte - niet bijster goed. Albert kwam als tiende door. Daarna vloog hij in een mum van tijd naar leider Kevin Pauwels. Die reed een ronde mee in het zog van Albert, die over het zand zweefde.

Sven Nys deed nog even een poging om de kloof te dichten, maar de tweestrijd met Albert kwam er niet. De uittredende Belgische kampioen deemsterde helemaal weg.

Hij reed de hele koers achter de feiten aan en gaf zelfs nog op in de slotfase. Ook Tom Meeusen, vorig jaar derde, haalde de finish niet. De jonge renner had zijn motor opgeblazen.

Na twee ronden was alle spanning al in de Schelde gevloeid: dat Albert zou winnen, stond op dat moment al zo goed als vast. Na drie rondes begon hij aan zijn solo. Wellens, Pauwels en Aernouts streden om de podiumplaatsen.

Albert soleerde onbedreigd naar zijn eerste overwinning bij de profs, na eerdere zeges bij de nieuwelingen, de junioren en de beloften (2). In de achtergrond schudden ploegmaat Wellens en Pauwels Aernouts af. Wellens won het prestigespurtje voor het zilver.

sporza.beMisschien ook interessant: