André Greipel krijgt bij Omega Pharma-Lotto de kans om zich helemaal te profileren als topspurter. Hij treedt uit de schaduw van zijn ex-ploegmaat bij HTC-Columbia Mark Cavendish. In de Tour Down Under kruisen ze elkaars pad, maar een duel zagen we nog niet. Dus blijft het nog even gissen wie nu de snelste is.

Greipel heeft de overgang van HTC naar Omega Pharma-Lotto goed verteerd. "Al blijft een nieuw team wel een aanpassing. Je
krijgt onder andere nieuwe ploegmaten en ploegleiders.

"Maar vooral een nieuwe ploeg zorgt voor een andere verantwoordelijkheid", zegt de 28-jarige Duitser in Gazet van Antwerpen.

"Al zorgt dat niet voor meer of minder druk voor mij. Ik koers nooit om zomaar mee te fietsen. Winnen is het doel en daarvoor heb ik ploegmaats nodig. Of ik een leider ben? Ik praat liefst met de benen."

Bij de Lotto-ploeg is Greipel nu wel dé spurter, maar de ploeg speelt op alle fronten mee. In de Tour met Jurgen Van den Broeck en in de klassiekers met Philippe Gilbert. "Ik vind het nooit een nadeel om over meerdere troefkaarten te beschikken", zegt Greipel.

"Neem nu Milaan-Sanremo. Gilbert valt aan op de Poggio, waardoor ik, als ik er nog bijben, in een zetel zit. Mooi toch. En gewoon al de Tour mogen rijden, is een kinderdroom."

En dan de rivaliteit met Cavendish. "Of ik sneller ben dan Cavendish? Dat zal de toekomst toch nog moeten uitwijzen", kiest Greipel voor een bescheiden aanpak.

sporza.beMisschien ook interessant: