De Belgische jeugd kon afgelopen weekend geen eremetaal veroveren op het WK veldrijden in Sankt Wendel. Prof Bart Wellens is hard voor de Belgische beloften. "We hebben gewoon een zwakke lichting", zegt de 32-jarige veldrijder.

Op het WK kon België bij de jeugdcategorieën geen enkele medaille wegkapen. Vorig jaar in Tabor moest de Belgische jeugd zich al troosten met het zilver van Tom Meeusen bij de beloften.

Bart Wellens, zelf zondag achtste bij de profs, heeft zijn eigen mening. "Bij de junioren kunnen de Belgen nog pech inroepen, maar bij de beloften hebben we gewoon een heel zwakke lichting", is Wellens hard in Het Laatste Nieuws.

"Het talent is er gewoon niet", vindt Wellens. "Tom Meeusen was het laatste talent en die is nu prof. Ik weet niet of veel anderen die stap zullen kunnen zetten."

Beloften Wietse Bosmans (zesde), Joeri Adams (achtste) en Vincent Baestaens (tiende) eindigden in Sankt Wendel in de top tien. Wellens zelf werd twee keer wereldkampioen bij de beloften en bij de profs.

sporza.beMisschien ook interessant: