Rabobank heeft een eerste tik aan de concurrentie uitgedeeld in de openingsploegentijdrit van Tirreno-Adriatico. Lars Boom stak zijn wiel het eerst over de eindstreep en mag de eerste leiderstrui aantrekken. Garmin-Cervélo was tweede in de tijdrit, HTC-Highroad derde.

Omega Pharma-Lotto werd voor de start opgeschrikt door een val van spurtbom André Greipel. Die liep bij die tuimelperte tijdens de verkenning blessures aan zijn hoofd op. Hij zag niet goed door zijn linkeroog, maar startte toch.

Rabobank mocht als eerste starten in Carrara, een havendorp in Toscane, en het zette meteen een tijd neer waar de rest niet meer aan kon tornen.

Rabobank-Belg Maarten Wynants kon het tempo van Lars Boom, Robert Gesink en co wel niet tot het einde volgen. Hij behoorde niet tot het zestal dat de finish overschreed. Van dat zestal was Boom de eerste en dus ook de eerste leider.

De Nederlandse ploeg zet de concurrentie, met Garmin-Cervélo en HTC-Highroad op kop, al meteen op meerdere seconden. Tirreno-favorieten als Visconti en Di Luca kregen zelfs al meer dan een minuut aangesmeerd. Andere favorieten zoals Cancellara, Evans, Basso en Nibali konden de schade wel beperken.

sporza.beMisschien ook interessant: