Hoe reageren de geklopten Tyler Farrar (tweede) en André Greipel (vierde) na Gent-Wevelgem en wat hebben Philippe Gilbert en pechvogel Mark Cavendish te vertellen?

"Zonder die valpartijen gaan we met 200 man naar de finish", zei Philippe Gilbert aan Sporza. "Niemand had veel zin om te koersen. Ik heb één keer geprobeerd, maar het lukte niet. Bovendien reed ik net voor de Kemmel lek, een slecht moment."

Gilberts ploegmaat André Greipel werd vierde in de spurt. "Ik was de snelste in de spurt, want 10 meter voorbij de finish reed ik iedereen voorbij. Ik zat ingesloten", zei de Duitser.

"Het team heeft fantastisch gewerkt, het probleem was dat het peloton in tweeën brak en wij moesten rijden: Philippe en Sieberg moesten het werk opknappen. Ik had daarna geen renners meer die me konden bijstaan."

"Ik ben heel tevreden over het werk van de ploeg, het was aan mij om het daarna af te maken. Maar de finish ligt niet 10 meter voorbij de streep."

Tyler Farrar (3e): "Ik was erg gemotiveerd, want dit was één van mijn hoofddoelen. De benen waren goed, maar ik zat wat geïsoleerd en was niet meer 100 procent in de slotmeters. Sprinten na een klassieker is toch nog wat zwaarder."

Mark Cavendish: "Ik wilde echt winnen, maar "shit happens". Het is frustrerend als je achteraan aangereden wordt. Ik was ook al lek gereden voor de Kemmel. Jammer, want de ploeg werkte erg hard."

Greg Van Avermaet: "De ploeg was sterk, maar we misten misschien een spurter. We moesten iets proberen. We hebben geprobeerd mijn kaart te trekken, maar ik raakte ingesloten en moest sprinten voor de ereplaatsen."

Nick Nuyens: "Ik was niet slecht. Maar ik voelde gisteren al dat ik niet helemaal hersteld was, dat ik diep moest gaan. En vandaag was dat nog een tikkeltje minder. Maar het zijn twee goeie dagen geweest met het oog op volgend weekend en nu kan ik een weekje rusten."

sporza.beMisschien ook interessant: