Met Parijs-Roubaix is het doek over de kasseiklassiekers gevallen. Sporza belde met Quick-Step-ploegleider Wilfried Peeters om een balans op te maken van de prestaties van zijn ploeg en Tom Boonen in het bijzonder.

Voor Quick-Step hebben de afgelopen weken jaarlijks topprioriteit. Met Tom Boonen hebben ze dan ook een rasspecialist in huis. Dit jaar blonk hij wel niet uit "We hebben inderdaad geen super-Boonen gezien", geeft Wilfried Peeters toe.

"Tom is natuurlijk op een heel slecht moment ziek geworden, net voor de Tirreno. Maar hij heeft toch Gent-Wevelgem kunnen winnen met een conditie die nog niet super was. En met wat geluk spurt hij voor de overwinning in de Ronde."

"We hadden gedacht dat Parijs-Roubaix de slagroom op de taart zou zijn, maar dat is niet gelukt door die pech", zegt de Quick-Step-ploegleider.

Door pech kon Boonen zijn kansen niet verdedigen in Roubaix. Zit de kans erin dat hij zijn voorjaar verlengt en start in de Gold Race? "Zijn programma nu nog omgooien kan niet de bedoeling zijn."

Wat is het volgende doel voor Boonen? "Zondag zei Tom dat hij misschien weer voor ritwinst moet gaan in de Tour. We moeten het via een aanval doen zoals we in 2010 hebben gedaan", zegt Peeters.

"Daar moeten we nu naartoe werken. We plannen een hoogtestage in mei en dan kunnen we via een goeie Ronde van Zwitserland en een goeie Ronde van België ons voorbereiden op het BK en de Tour."

sporza.beMisschien ook interessant: