Tom Boonen (30) heeft voor het tweede jaar op rij geen grote klassieker kunnen winnen, maar aan interesse voor de wereldkampioen van 2005 ontbreekt het niet. Boonens contract bij Quick-Step loopt op het einde van het seizoen af.

In Milaan-Sanremo bolde Tom Boonen als 28e over de streep, in de Ronde van Vlaanderen werd hij vierde en in Parijs-Roubaix haalde hij de finish niet.

"Maar aan interesse voor Boonen ontbreekt het zeker niet", vertelt zijn manager Paul De Geyter in Het Laatste Nieuws.

Eind dit jaar loopt het contract van Boonen bij Quick-Step af. "Diverse teams zijn al komen aankloppen. De eerste aanbiedingen liepen zelfs al binnen voor het voorjaar nog maar goed en wel begonnen was."

"Een grote zege had hem vast en zeker sterker gemaakt aan de onderhandelingstafel, maar Tom Boonen is een van de renners die zijn marktwaarde niet elke keer opnieuw hoeft te bewijzen."

De kans dat Tom Boonen bij Quick-Step blijft, is niet klein. Volgend jaar neemt de steenrijke Tsjech Zdenek Bakala de ploeg over.

"Net als met andere ploegen zullen we ook met Patrick Lefevere (teammanager Quick-Step, red) rustig praten. En dan zien we wel hoe het evolueert", zegt Paul De Geyter. "Want tussen interesse tonen en een contract tekenen gaapt vaak nog een hemelsbrede kloof."

sporza.beMisschien ook interessant: