Team Leopard-Trek is met Fränk en Andy Schleck klaar voor de Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. "De Gold Race is de moeilijkste om te winnen", zegt de oudste van de broers, die op zijn hoede is voor Philippe Gilbert.

"We hebben enorm veel zin in deze drie wedstrijden", vertelt Fränk Schleck aan de Luxemburgse krant Le Quotidien. "De ploeg is in vorm, Cancellara komt erbij en we willen een mooie zege pakken."

Schleck won de Gold Race in 2006. "Ik weet dus dat ik hem kan winnen, dat is belangrijk voor het vertrouwen. Maar als ik wil winnen, zal ik voor de Cauberg (de slotklim) moeten aanvallen." Zoals Schleck het in 2006 al deed dus.

Schleck weet dat hij met één man niet naar de Cauberg mag rijden. "Gilbert is de topfavoriet. Hij is heel, heel sterk, indrukwekkend", zegt Schleck.

"Ik denk dat de Gold Race Gilbert beter ligt dan Luik-Bastenaken-Luik, wat wel zijn grootste doel blijft. Die korte klimmen liggen hem heel goed. Wat nog het meest indruk op me maakt, is dat hij zijn goeie vorm zo lang kan aanhouden. Gilbert is een supercoureur."

"Maar ik hou ook rekening met Sanchez, Cunego, Vinokoerov, Gesink, Kolobnev. Freire? Misschien, als hij er aan de voet van de Cauberg nog bij is, zullen we hem in de gaten moeten houden."

sporza.beMisschien ook interessant: