Zondag sluit Luik-Bastenaken-Luik het voorjaar af, maar Tom Boonen genoot zaterdag in Balen op zijn fandag al van een gezapig tochtje en een barbecue. Bij Sporza maakt Boonen een balans op.

"Het was een heel goed voorjaar voor de Belgen. Ik denk dat zulke resultaten in de toekomst moeilijk te evenaren zullen zijn", vertelt de Quick-Step-renner.

"Ook voor mij was het heel goed. Ik had wel wat pech met mijn ziekte en enkele valpartijen, maar ook het geluk dat ik Gent-Wevelgem kon winnen. Ook mijn vierde plaats in de Ronde was mooi. Ik mag dus zeker niet klagen."

Tom Boonen stond de afgelopen maanden wel wat in de schaduw van Philippe Gilbert. "Natuurlijk is Gilbert op dit moment de Belgische nummer één", zegt Boonen. "Op terreinen die te zwaar zijn voor mij doet Philippe dingen die ik niet kan. Zo simpel is het. Hij heeft indruk gemaakt, maar ik wist dat hij dit kon."

Volgende week trekt Boonen met Gilbert naar Kopenhagen, voor een verkenning van het WK-parcours. "Het is te vroeg om te zeggen of we daar samen kopman zullen zijn. Maar het is goed om veel goede renners in je team te hebben."

sporza.beMisschien ook interessant: