Tom Boonen en Philippe Gilbert hebben de WK-omloop in Kopenhagen verkend. Die is vooral spek voor de bek van de Quick-Step-renner, die winstkansen ziet. Voor Philippe Gilbert is het parcours niet op zijn lijf geschreven.

Tom Boonen is in zijn nopjes met wat hij in Kopenhagen voorgeschoteld kreeg. "Het is een mooi, snel parcours. Het asfalt "bolt" goed."

"Bij de verkenning reden we al makkelijk 40 km/u, in een peloton rij je hier de hele tijd meer dan 50. Het is geen lastige koers, maar wel voldoende zwaar om met de "juiste" sprinters naar de finish te trekken. Wie een sprint wil ontlopen, zal het heel lastig krijgen."

"Niet het parcours, maar wel de aankomststrook zal bepalen wie hier favoriet is. En met deze finish kom je uit bij een zestal favorieten, waar ik bijhoor. Net als onder anderen Hushovd, Goss, Farrar, een goeie Cavendish."

Voor Philippe Gilbert is het parcours in Denemarken niet op zijn lijf geschreven."Voor mij zal het heel moeilijk worden om hier te winnen", zegt de grote triomfator van het wielervoorjaar.

"Mijn kansen zijn dus klein, en zou ik zeggen dat die groot zijn, krijg ik nog eens zoveel renners op mijn wiel", zegt de Omega Pharma-Lotto-renner bij Sporza. De aankomst is wel lastig. Ik vlamde er eens op en je merkt toch dat het wel steil en lang is."

"Wie te vroeg vertrekt, riskeert stil te vallen. Als Tom minder is, kan ik hier proberen een sprint te rijden, maar nu kijken we wel al ver vooruit", zegt Gilbert voor wie in 2012 en 2013 meer kansen weggelegd lijken.

sMisschien ook interessant: