Het wordt steeds onwaarschijnlijker dat Omega Pharma en Lotto ook volgend jaar nog samen een Belgische wielerploeg sponsoren. De twee sponsoren willen een andere koers varen en dus praat Lotto al met Belgacom en Adecco. Dat schrijft De Morgen op zijn voorpagina.

Terwijl Marc Coucke met zijn Omega Pharma een meer internationale koers wil varen in de toekomst wil Lotto als overheidsbedrijf de kaart van de Belgen blijven trekken. Het was al een tijdje duidelijk dat deze twee zienswijzen niet meer met elkaar verzoenbaar zijn. Lotto maakt alvast werk van de toekomst.

Volgens De Morgen zou Lotto praten met Belgacom en Adecco om samen een team uit de grond te stampen. De federale regering zou zich volledig achter het project scharen. De overheid is immers nog altijd meerderheidsaandeelhouder van Belgacom. Adecco heeft dan weer met Patrick De Maeseneire een Belgische CEO. Die bracht eerder Chocolade Jacques aan als wielersponsor.

Philippe Gilbert zou de troef moeten worden van de "nieuwe" Belgische ploeg. Maar zelf is hij nauwelijks op de hoogte van de ontwikkelingen. "Ik weet ook maar wat ik in de pers lees", zegt hij in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

"Persoonlijk heb ik zoiets nog nooit meegemaakt. Ik vind het allemaal zeer bizar. Het team beleeft het beste jaar uit zijn bestaan en toch bestaat de kans dat de samenwerking stopt. Maar blijkbaar botert het niet meer tussen de twee sponsors."

"Ik zie wel hoe het uitdraait. Ik heb geen deadline en met de resultaten die ik behaald heb, hoef ik me geen zorgen te maken. Er zijn voldoende kandidaten die met mij willen onderhandelen."

sporza.beMisschien ook interessant: