De Duitser André Greipel (Omega Pharma-Lotto) heeft de zesde etappe in de Ronde van Turkije gewonnen. Hij haalde het voor de Spanjaard Garcia en de Pool Huzarski. Aleksandr Efimkin wordt de nieuwe leider.

André Greipel won niet via een massaspurt. Hij was mee met een ontsnapping. "Het was hard knokken om mee te zijn in die ontsnapping", zei de Duitser na de etappe. "Meerdere van mijn ploegmaats en ikzelf ook hadden al aanvalspogingen ondernomen, maar het duurde tot aan km 50 vooraleer we weg geraakten."

Daarna was het hard knokken voor mij om bij de groep van zo'n dertig renners te blijven tijdens de lange laatste beklimming, maar ik wist mijn vel te redden. Van dat moment af wist ik dat ik veel kans op succes maakte", deed de Duitser relaas van de rit.

"Niemand bekommerde zich om mij omdat de nummers een en twee uit het klassement niet mee waren en de nummers drie, vier en vijf wel. Zij reden dus om voorop te blijven en ik kon me rustig achteraan laten meedrijven."

"De spurt zelf was simpel. Laat het weekend met nog twee spurtkansen maar komen, ik ben klaar voor een duel met Petacchi en Farrar", besloot Greipel vol zelfvertrouwen. De sprinter van Omega Pharma-Lotto is in Turkije niet aan zijn proefstuk toe. Vorig jaar won hij er maar liefst vijf ritten.

De Rus Aleksandr Efimkin neemt in het algemene klassement de leiderstrui over van Thomas Peterson.

sporza.beMisschien ook interessant: