Het huwelijk tussen de Omega Pharma en de Nationale Loterij is voorbij. Na het seizoen scheiden de wegen van de sponsors rond de ploeg van Philippe Gilbert. Lotto zoekt nieuwe cosponsors om een nieuw wielerproject op te zetten. Het sleutelwoord van dat project is "Belgisch talent".

De Nationale Loterij heeft bevestigd dat het afscheid neemt van Omega Pharma als partner. "De visies op een toekomstig gezamenlijk project lopen uiteen."

De Nationale Loterij wil een Belgisch topsportteam uitbouwen, "met de doorstroming van Belgisch talent en de aanwezigheid in de Belgische koersen als belangrijkste pijlers", klinkt het.

"De Lotto-speler wil supporteren voor zijn eigen Belgische wielerhelden en daar moeten wij voor zorgen. De sympathie voor een ploeg die kansen creëert voor jong talent, is enorm."

De Nationale Loterij zou al verregaande onderhandelingen voeren met Belgacom en Adecco, maar daarop gaat het officieel niet in. "Er zijn meerdere mogelijke partners", zegt Marc Frederix van Lotto.

"Het verleden heeft ons geleerd dat een nieuwe co-sponsor steeds leidde tot een succesvolle doorstart. We willen een overeenkomst die perspectief biedt om Belgische toprenners in een Belgische ploeg te houden", klinkt het. Philippe Gilbert moet dan de troefkaart worden van de Belgische ploeg, maar daarover worden geen uitspraken gedaan.

Philippe Gilbert zou de troef moeten worden van de "nieuwe" Belgische ploeg. Maar zelf is hij nauwelijks op de hoogte van de ontwikkelingen. "Ik weet ook maar wat ik in de pers lees", zegt hij in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

"Persoonlijk heb ik zoiets nog nooit meegemaakt. Ik vind het allemaal zeer bizar. Het team beleeft het beste jaar uit zijn bestaan. Maar blijkbaar botert het niet meer tussen de twee sponsors."

"Ik zie wel hoe het uitdraait. Ik heb geen deadline en met de resultaten die ik behaald heb, hoef ik me geen zorgen te maken. Er zijn voldoende kandidaten die met mij willen onderhandelen."

Belgacom heeft bevestigd dat er contacten zijn met de Nationale Loterij "over een samenwerkingsproject in het wielrennen".

"Het project wordt onderzocht, maar op dit ogenblik is er nog geen beslissing", meldt het telecombedrijf.

sporza.beMisschien ook interessant: