Tom Boonen reed in de Ronde van België rond in de schaduw van Philippe Gilbert en de sterke ploeg van Omega Pharma-Lotto. "Ik kende nog te veel ups en downs", zegt Boonen. "Maar eind juni moet ik er helemaal staan voor het BK en de Tour."

Tom Boonen heeft zijn stempel niet kunnen drukken op de Ronde van België. De kopman van Quick-Step maakt zich echter geen zorgen. "Natuurlijk had ik hier graag een ritje gewonnen", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Het zat er ook wel in, maar ik kende nog te veel ups en downs. Ik vermoed dat dat aan de naweeën van mijn hoogtestage ligt", zegt Boonen.

"Anderzijds heb ik ook een gebrek aan ervaring in ons sprinttreintje gezien. We missen een kapitein. Nu moest ik zelf de richtlijnen geven en als laatste in het treintje is dat niet evident. Dat is geen verwijt aan de jongens, Stauff, Van Keirsbulck en Stybar hebben nog weinig ervaring."

Bij Boonen staat nu alles in het teken van het BK en de Tour de France. Boonen vertrekt woensdag op een extra hoogtestage naar Isola 2000 in de Alpen in Frankrijk.

"Met nog een viertal extra trainingsdagen op hoogte hoop ik het effect van mijn hoogtestage in Font Romeu te versterken", legt Boonen uit. "Daarna staat de Ronde van Zwitserland op het programma."

"Dat is allemaal met het oog op het BK in Hooglede en de Tour natuurlijk. Ik zit perfect op schema voor het BK en de Tour", zegt Boonen. "Eind juni moet ik er helemaal staan." Boonen won het BK in 2009, maar in de Tour won hij zijn laatste etappe in 2007.

sMisschien ook interessant: