Mario Cipollini deelt de mening niet dat Tom Boonens rol in een massapurt uitgespeeld is. "Een kampioen als Tom vindt altijd een oplossing", zegt de 44-jarige Italiaan - en zelf ex-spurtkampioen - in Sport Magazine.

Tom Boonen boekte in zijn carrière zes ritzeges in de Tour en pakte één groene trui. Zijn laatste zege in de Tour dateert wel van vier jaar gelden. Mario Cipollini, één van de grootste spurters uit de geschiedenis, heeft advies voor de Belg.

"Tom is niet de snelste, maar wel de sterkste van alle spurters", vindt Cipollini. "In de Tour kan zijn uithoudingsvermogen een extra troef zijn. Zeker met het oog op de groene trui."

Cipollini doet daarom een oproep aan Boonen. "Overwin je angst voor de risico's van een massaspurt. Een spurt is plezier. Geloof erin en gooi je in de heksenketel die zo'n massaspurt is."

"Van de groene trui moet Tom een hoofddoel en een motivatiebron maken. Bovendien kan hij in de Tour, en later in de Vuelta, de basis leggen om top te zijn op het WK. In Kopenhagen moet hij voor de titel gaan."

sporza.beMisschien ook interessant: