Quick-Step-manager Patrick Lefevere heeft Tom Boonen (30) overhaald om bij te tekenen. De kopman verlengde zijn contract tot eind 2013. Het contract van Tom Boonen liep af op het einde van het jaar. "Quick-Step is mijn familie", reageert hij.

De 30-jarige Tom Boonen rijdt al nagenoeg zijn hele profcarrière onder de vleugels van Patrick Lefevere. De wereldkampioen van 2005 had ook gezegd dat Quick-Step zijn uitverkoren werkgever was om zijn carrière na 2011 voort te zetten. Hij tekende dan ook voor twee jaar bij.

Patrick Lefevere kondigde ook al aan dat hij zou proberen om Tom Boonen en Philippe Gilbert in zijn ploeg voor 2012 te krijgen. Met de rijke Tsjechische investeerder Bakala heeft hij grote toekomstplannen en een groter budget.

Lefevere was dan ook blij dat hij alvast Boonen wist te overtuigen. "We zijn erg tevreden met dit akkoord", zegt Lefevere. "De geschiedenis van onze ploeg is heel erg verbonden aan het traject dat Tom Boonen afgelegd heeft."

"We zijn Tom heel erkentelijk en weten dat zijn persoonlijke successen ook het resultaat zijn van de inspanningen van de ploeg. Het is een plezier om met hem samen te werken en dat te kunnen blijven doen", zegt Lefevere.

Ook voor Tom Boonen was er geen reden om het geslaagde huwelijk met Quick-Step te stoppen. "Ik heb altijd gezegd dat Quick-Step mijn voorkeur wegdroeg. Ik voel me hier goed. De ploeg is als een familie voor mij", zegt hij.

"Ik had ook een goed gesprek met Patrick Lefevere en met investeerder Bakala. Ik ben onder de indruk van hun toekomstplannen en ben blij dat ik daar deel vanuit maak."Misschien ook interessant: