Tom Boonen is blij dat hij de Tour gehaald heeft. "Dat was mijn eerste doel", zegt de kopman van Quick-Step. "Ik ga proberen om er het maximum uit te halen", zegt Boonen.

"We zijn hier met een sterke ploeg die bijna elke dag kan meedoen voor de ritzege. Iedereen is heel gemotiveerd en heeft ook specifiek toegewerkt naar de Tour."

orig jaar won Quick-Step met de Fransman Sylvain Chavanel twee etappes. "Ik heb onlangs snel de eerste ritten gezien. Wellicht worden het vreemde sprints met een uitgedunde groep", zegt Boonen aan Sporza. "Ik ga de eerste dagen proberen mee te doen voor de zege."

Voor het seizoen had Boonen van de groene trui een van z'n hoofddoelen van het jaar gemaakt. Speelt de nieuwe tussensprint in zijn voordeel? "Eerlijk gezegd, ik weet het niet", zegt hij.

"Ik weet niet of die nieuwe supersprint de koers zal veranderen. Het wordt afwachten hoe het zal lopen en of een ploeg de rit zal willen controleren. Maar die supersprint verandert zeker de manier waarop de rit beleefd wordt."

Het is al van 2007 geleden dat Boonen nog eens een massaspurt won in de Tour. "Ik zal zeker meedoen, behalve als het echt levensgevaarlijk is. Maar ik ken mezelf, als ik daar zit, doe ik mee. Ik zal me zeker niet wegsteken."

sporza.beMisschien ook interessant: