Maxime Monfort is met één doel voor ogen afgezakt naar de Tour de France. De Belg van Team Leopard wil een van de broers Schleck aan het geel helpen in Parijs. "Ik start hier zonder persoonlijke ambities", zegt Monfort.

Maxime Monfort moest verstek laten gaan voor het BK in Hooglede-Gits door maagproblemen. "Ik heb even gevreesd voor de Tour, maar sinds donderdag gaat het veel beter. Ik ben klaar", zegt de renner van Team Leopard.

"Op papier hebben we misschien wel de sterkste ploeg in deze Tour", zegt Monfort aan Sporza. "Contador blijft de topfavoriet, maar met Andy en Fränk zullen we ook een mooie rol spelen."

Monfort is bereid om zich weg te cijferen voor de broers Schleck. "Ik start hier zonder persoonlijke ambities. Ik ben hier volledig als ploegmaat en het is mijn doel om de ploeg aan de gele trui te helpen in Parijs."

Na de Ronde van Zwitserland waren er in de pers twijfels over het vormpeil van Andy Schleck. Monfort deelt de twijfels niet. "Andy is klaar voor de Tour en klaar voor de eindzege", zegt Monfort.

Schleck moest in Zwitserland vroeg afhaken in de bergritten. "Op televisie leek Andy wat minder, maar dat was geen realistisch beeld. Ik heb hem gezien in het peloton en hij was heel sterk. Hij was veel sterker dan ik", zegt de Belg.

"Andy heeft een beetje druk nodig om te presteren en goed te rijden. De Ronde van Zwitserland was maar voorbereiding voor Andy, het was maar een testkoers. Bij ons zijn er geen twijfels."

sporza.beMisschien ook interessant: