Voor Omega Pharma-Lotto telt vandaag maar één ding: winnen. De regen zou geen spelbreker mogen zijn. "De regen is niet zo erg, want het is niet koud", zegt Gilbert.

Sporza kreeg Philippe Gilbert voor de start nog even voor de microfoon. "Ik heb de Mûr-de-Bretagne één keer verkend en ik heb het profiel bestudeerd. Het zou wel moeten lukken", zei de drager van de bergtrui.

"Ik moet gewoon het goeie moment aanvoelen. Ik ga reageren op een aanval. Of ik er rekening mee hou dat ik niet win? Dat kan, maar niet in mijn hoofd."

"Ik heb nog niet gesproken met Jurgen Van den Broeck, maar misschien wil hij ook wel iets proberen op de Mûr-de-Bretagne", zei Gilbert nog.

Maar dat lijkt Jurgen Van den Broeck niet van plan te zijn. "Door het weer en de wind kan het een gevaarlijke rit worden. We moeten op onze hoede zijn voor waaiers. Ik hoop dat het geluk aan mijn zijde is."

"Iedereen lijkt een aanval van Contador op de Mûr-de-Bretagne te verwachten, maar het kan ook al voor de slotklim gebeuren. Ik ben van plan om gewoon te volgen en te proberen geen tijd te verliezen. Dat is het belangrijkste, dat ik me niet laat verrassen."

Ploegleider van Omega Pharma-Lotto Marc Wauters: "Ons doel vandaag is ritwinst. We willen Gilbert aan de voet van de slotklim brengen. Maar op zo'n dag kan er veel gebeuren. Onze renners moeten goed vooraan rijden en geconcentreerd blijven. Zo bepalen we zelf de koers."

sporza.beMisschien ook interessant: